Mundijal 2014

Hrvatska lako do bodova

Utakmica se igrala u Manausu, u srcu Amazonije, vlažnost je bila ogromna, što i karakteriše ovaj dio Brazila, pa je i to jedan od razloga što tempo nije bio na visokom nivou, kao na dosadašnjim utakmicama šampionata (izuzmemo li meč Iran-Nigerija).

Drugi razlog je katstrofalni Kamerun, čiji igrači su se potukli u svalčionici, poslije na terenu, a opet nakon kraja meča. Ipak to je njihov problem i nećemo sad umanjivati zasluženu pobjedu Hrvatske.

A pobjeda je došla lako. Prvo u 11. minutu najbolji igrač meča, Ivan Perišić sjajno pronalzi u šesnestercu Olića, a ovaj rutinski dovodi Hrvatsku u vođstvo. Drugi gol je djelo Ivana Perišića, uzeo je loptu na lijevoj strani napada svoje reprezentacije, napravio solo prodor između zbunjenih i statičnih Kamerunaca i pogodio u gornji lijevi ugao Itanđeovog gola-2:0.

Treći gol je stigao u 61. minutu nakon što je Hrvatska dobila korner. Centaršut Modrića, nebeski skok Mandžukića i 3:0. Konačan rezultat je postavio opet Mandžukić nakon nonšalantnosti kamerunskog golmana, i lagano plasirao loptu za 4:0.

Hrvatska se ovom pobjedom vratila u zivot, i u sledećem kolu igraju sa Meksikom za prolaz.

Izvor: Srđan Šekara
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog