Društvo

Konkurs za kontrolore leta - obuka i posao

U toku je konkurs za stipendiranje i stručno osposobljavanje kandidata za kontrolore vazdušnog saobraćaja koji je raspisala BHANSA za Mostar, Sarajevo, Tuzlu i Banju Luku.

Naime, radi se o popunjavanju nekoliko desetina radnih mjesta kontrole vazdušnog saobraćaja, a zanimljivo je da se na ovaj konkurs možete prijaviti i sa završenom srednjom školom.

Kandidatkinje i kandidate očekuju testovi i zdravstveni pregledi, međutim plate kontrolora vazdušnog prometa će biti među najvećim platama u BiH.

S izabranim kandidatima Agencija za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju Bosne i Hercegovine će sklopiti ugovor o stipendiranju, kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze.

Kandidati koji uspješno završe stručno osposobljavanje će zaključiti s Agencijom ugovor o radu na neodređeno vrijeme.

Od kandidata se očekuje da posjeduju sposobnosti karakteristične za obavljanje poslova kontrolora vazdušnog saobraćaja što uključuje: sposobnost brzog i tačnog donošenja odluka, pamćenja, percepcije i pažnje, visok nivo koncentracije i odličnog snalaženja u prostoru i vremenu, visoko razvijene komunikacijske vještine, samodisciplinu, visoku toleranciju na stres, sklonost timskom radu i slično.

Kako saznajemo plate kontrolora leta kreću se od 2.400 KM pa do 6.000KM, u zavisnosti od oblasti pokrivanja. Dio postupka biranja kandidata će obaviti Evro Control iz Brisela, i to na transparentan i standardizovan on-line način.

Rok za prijave je 06.07.2014. godine.

Uslove konkursa možete pogledati na službenim stranicama BHNSA

izvor: mladi.info
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog