Mundijal 2014

Brazil prošao, Čile nam uljepšalo ljeto

Kakav meč već, u prvoj utakmici osmine finala. Prvo nas je sve uzdrmala atmosfera na tribinama, kada su počele sa se intoniraju himne...Kakva strast, već tada se dalo predvidjeti, da će utakmica biti puna naboja, borbe, želje.

I upravo sve to smo vidjeli. Brazil, riješen  da"mora proći", otvoreno ulazi u utakmicu, i dok smo par minuta čekali hoće li se Čile braniti, oni su istom mjerom uzvratili Brazilu, nedajući im nimalo respekta.

David Luiz je nakon odbitaka u šenaestecu, a poslije kornera koji je izveo Nejmar doveo Brazil u vođtsvo.

Nakon toga Čile kreće još odlučnije, u nastojanju da izjednači. Nakon nekoliko poluprilika, ulazak u šesnesterac protivnika, stigao nam je gol. Aleksis Sančez, sa nekih 15-16 metara matira nemoćnog Cezara. Drugo poluvrijeme vidio se Brazil" opterećen moranjem" nema ideju u igri kako do drugog gola. Par bljesaka Oskara, Nejmara i Hulka, ništa se nije bitnije desilo.Čile je i dalje odvažno odgovaro na svaki novi nalet "karioka".U tom ritmu su završeni i produžeci.

Ne treba spominjati igrače, koji su promašili penal, ili im je golman odbranio.

Zašto, zato što u onakvoj atmosferi, zapaljivoj do koske, svi ti igrači su dali "krv, suze i znoj", da bi ih prozivali sada, zbog nesrećno(ih) nerealizovanih penala.

Reći ćemo samo jedno, Žulio Cezar, odbranio je jedan penal više, i zato je Brazil u četvrtfinalu, a ne Čile.

Piše: Srđan Šekara
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog