Muzika i film

Brand New Heavies sviraju na zatvaranju Jelen Demofesta!

Legendarni britanski acid jazz i funk sastav Brand New Heavies, novo je inostrano ime koje će tvrđava Kastel ugostiti 19. jula, posljednje večeri banjalučkog Jelen Demofesta.

Brand New Heavies su muzička institucija, čija unikatna mješavina jazza, funka i soula vlada britanskom scenom skoro tri decenije. 

Ime ovog četvročlanog benda je omaž kumu soul muzike Džejmsu Braunu, koji je svojevremeno označen kao "ministar novog super heavy funka".

U svojoj bogatoj karijeri Brand New Heavies su izdali osam studijskih izdanja, a s obzirom da se iščekuje izlazak novog albuma, publika Jelen Demofesta će biti u prilici da među prvima čuje numere, koje će naći na još neimenovanoj ploči. Svi prisutni na tvrđavi Kastel takođe će moći da čuju i fantastični glas nove pjevačice sastava Dawn Joseph, koja je punopravna članica benda postala prije nekih osam mjeseci, a već se pojavljivala na prošlogodišnjem albumu "Forward".

Pioniri londonske acid jazz scene tako će zaokružiti inostrani muzički revijalni program, u kojem još nastupaju njemački rock sastav Guano Apes i Max Romeo, reggae legenda sa Jamajke. Ovaj dio programa dodatno će biti pojačan i regionalnim zvijezdama, koji čine slavni roker Urban&4, kultni punk rock sastav Hladno pivo, te reggae core atrakcija Eyesburn.

Jelen Demofest se održava od 17. do 19. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

 izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog