Vijesti

Radnici „ZOI ’84“ donijeli benzin, prijete da će zapaliti firmu!

Prava drama odvijala se ispred zgrade gdje je smještena kompanija „ZOI ’84“ u ulici Branilaca Sarajeva u Sarajevu. Naime, predsjednik sindikata ZOI ’84 Alija Hodžić prijeti da će zapaliti zgradu i blokirati glavnu sarajevsku saobraćajnicu.

- Ako firma nikome ne treba, ako niko ne brine za radnike, onda ćemo je zapaliti – rekao je Hodžić reporteru Patrie tvrdeći da je donio kanister benzina.

Grupa od oko 60 radnika preduzeća ZOI ’84 ponovo se jutros okupila se ispred upravne zgrade, traže hitno imenovanje rukovodstva preduzeća, kao i isplatu plaća.

- Ovi ljudi više nemaju gdje. Nije im isplaćeno deset plata. Agonija mora biti zaustavljena odmah – poručio je Hodžić.

Ova kompanija u državnom vlasništvu je u gubitku više od 12 miliona maraka, a ugrožena je egzistencija više od 140 uposlenih. Niko od predstavnika vlasti, vlade Kantona Sarajevo im se nije obratio.

Problemi ZOI ’84, javnog preduzeća koje gazduje imovinom vrijednom stotine miliona maraka, a koja je naslijeđe Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine, traju godinama. Ali, sarajevske vlade su, umjesto da ih rješavale, samo dodatno ugrožavale poslovanje i gomilale gubitak, prenosi Patria.

izvor: ATV

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog