Vijesti

Donacija Tužilaštvima BiH

SARAJEVO - Američka agencija za međunarodni razvoj /USAID/ u BiH doniraće danas opremu vrijednu 145.310 dolara tužilaštvima BiH radi jačanja njihove sposobnosti za borbu protiv kriminala i korupcije.

Zamjenik direktora Odjeljenja USAID-a za demokratizaciju Jasna Kilalić odaće ovom prilikom priznanje predstavnicima devet tužilaštava koja su uspješno primijenila standarde tužilačke uprave, uz podršku USAID-ovog Projekta razvoja sektora pravosuđa dva. 

Ovaj projekat realizuje se sa Visokim sudskim i tužilačkim savjetom BiH, ministarstvima pravde, sudovima i tužilaštvima, da bi se promovisala nezavisnost i odgovornost pravosuđa. U projekat su uključeni i građani i organizacije na zagovaranju jačih pravosudnih institucija i većeg angažmana u promociji vladavine prava, saopšteno je iz USAID-a. 

Stvaranje vjerodostojnih, efikasnih i nezavisnih pravosudnih institucija u BiH je bitno za jačanje vladavine prava i zaštitu prava građana. S obzirom na to da BiH nastoji da se približi evroatlantskim integracijama, potrebno je obezbijediti jedinstven pravosudni sistem i harmonizaciju zakonskog okvira sa standardima EU. 

U saopštenju se navodi da je do sada vlada SAD, prvenstveno posredstvom USAID-a, obezbijedila više od 1,6 milijardi dolara pomoći ekonomskom, demokratskom i socijalnom napretku BiH. 

Donacija će biti uručena u Hotelu "Sarajevo" u 11.00 časova. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog