Vijesti

Hil: SAD žele stabilnu, prosperitetnu, demokratsku BiH

Otpravnik poslova u američkoj Ambasadi u BiH Nikolas Hil rekao je da je bolja budućnost BiH moguća bez obzira na ogromne izazove sa kojima se zemlja suočava, te da je vrijeme da domaći lideri izaberu tu bolju budućnost.

„To znači zemlja koja živi u miru, zemlja sa ekonomskim mogućnostima, zemlja koja poštuje svoje raznolikosti i koja ide ka cjelovitoj, demokratskoj i slobodnoj Evropi. Znamo da je to budućnost koju građani ove zemlje žele. Amerika će nastaviti da radi sa vama na ostvarivanju te budućnosti“, poručio je Hil na prijemu u američkoj Ambasadi u Sarajevu povodom obilježavanja 4. jula – Dana nezavisnosti SAD.

Prema njegovim riječima, SAD žele stabilnu, prosperitetnu, demokratsku BiH u kojoj mladi imaju ekonomsku budućnost, u kojoj izbori ne predstavljaju samo simbolično pregrupisavanje snaga, nego su sredstvo da se traži odgovornost od izabranih lidera.

„Želimo i zemlju u kojoj se ljudi zajednički raduju njenim uspjesima. Znamo da građani BiH mogu i žele sve ovo“, naglasio je Hil.

On je dodao da ne može reći tačan datum dolaska novog ambasadora SAD u BiH, ali se nada da će se to uskoro desiti.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog