Vijesti

RS u projektu Kreativna Evropa

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske prihvatila je informaciju o Nacrtu sporazuma između BiH i Evropske unije o učešću BiH u programu "Kreativna Evropa 2014-2020".

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske zaduženo je da učestvuje u procesu formiranja dva deska - za Republiku Srpsku i Federaciju BiH i jednog koordinacionog tijela za "Kreativnu Evropu 2014‐2020", koje će biti u Ministarstvu civilnih poslova BiH. 

U tom smislu, resorno ministarstvo je zaduženo da vodi računa o ustavnoj nadležnosti u oblasti kulture, odnosno obavezama i pravima na način kako je to propisano zakonima o ministarstvima u BiH, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću. 

U vezi sa tim, treba voditi računa i o činjenici da nije potpisan Okvirni sporazum za period 2014‐2020. godine i da treba pratiti proces usvajanja mehanizma koordinacije i u skladu sa tim formirati mehanizam saradnje dva deska i jednog koordinacionog tijela. 

Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo finansija Srpske zaduženi su da predvide sredstva u godišnjem budžetu u periodu od 2014‐2020. godine za sufinansiranje uspješnih projekata iz Republike Srpske, odnosno projekata koji prođu na javnim pozivima programa "Kreativna Evropa 2014‐2020". 

izvor: Srna 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog