Mundijal 2014

Selesao ili Kafeterosi ?

Šta očekivati od ovoga meča? U Brazilu su takve demonstracije i neredi, koji se toliko prikrivaju, da je ono što se kod nas desilo devedesetih "mala stvar" (ako se to tako može nazvati i uopšte porediti). Elem medijska je blokada-neviđena.

Brazil je bio na rubu ispadanja u osmini finala u meču protiv Čilea. Pogođena prečka u 118. minutu Maurisija Pinilje, čileanskog napadača iz italijanskog Kaljarija, nagovjestila je sreću za Brazil i nezasluženo ispadanje Čilea.Tako i bi.

I šta se sada najvaljuje. Nejmarova povreda? Nećemo biti naivni. Skolari će pribjeći taktici 3-5-2 sa kojom je trijumfovao 2002 na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji. Ali hajde da vidimo to po linijama tima, pije li to vode.Tada je brani Dida, danas Žulio Ceazar, i to je ok.

Trojac 2002. godine činili su Lusio, Edmilson i Roke Žunior, svi dokazani u Evropi. Danas će to biti David Luiz, sklon kiksu, Tijago Silva, možda i najsigurniji i, malo poznati Enrike iz Napolija.

Desni bok je odlično pokriven u vidu Danija Alveša, lijevi je sumnjiv u vidu Marsela, zadnje vezne igraće Fernandinjo i Luiz Gustavo, ispred njih Oskar. Ko u napad? Nejaka Nejmarova pleća će iznijeti jedan dio tereta, a drugi .....Hulk, Fred, Žo...sve je to sumnjivo, s obzirom na ambicije domaćina.

"Kafeterosi", ma realno svi misle da nemaju šta izgubiti, ali to je naprosto laž. Naravno da imaju, ali imaju i mnogo za dobiti, ulog je polufinale. Ova ekipa tako nešto može, tako nešto zaslužuje. Ubijeđen sam dokazaće i na terenu, bez obzira na ishod. Ospina sa azurne obale, spreman je zaštititi svoj gol. Jepes i Zapata, ah, šta ta dvojica nisu sve preturila preko glave u karijeri? Lijevo Armero, desno Zunjiga. Možemo redom nabrajati, ali sve ka naprijed staće u osovinu Kvadrado-Rodriges-Martinez. Jedino je pitanje hoće li Pekerman biti do kraja odlučan, i staviti Teofila Gutijereza ili će "razarati" Brazil sa Fredijem Gvarinom.

Kako god, osim Brazilaca i onih koji stave novac na "karioke"-svi, redom će biti uz Kolumbiju.

Baš da vidimo šta će se dešavati, i kakav će biti ishod?

Piše: Srđan Šekara
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog