Mundijal 2014

Brazil zakazao duel sa Njemačkom

Ne samo da je odbrana bila ključna u zaustavljanju opasnih napada suparnika, nego je i bila jednako važna i u napadu.

piše: Srđan Šekara 

Tijago Silva i David Luiz su bili junaci Karioka. Budući štoperski tandem PSŽ​​-a je postigao po gol i poslao Kolumbijce kući. 

Silva se odlično snašao u protivničkom šesnaestercu dok je Luiz majstorijom iz slobodnog udarca zapečatio sudbinu suparnika.Džejms Rodriguez je samo ublažio poraz svog tima. 

Konačno je Brazil načeo rivala u ranoj fazi meča. Igrao se 7. minut kada je Tijago bio najsnalažljiviji u šesnaestercu i neometan proslijedio loptu iza leđa Ospine. 

Nakon gola, domaći tim je nastavio da juriša na protivnički gol a Kolumbijci su priprijetili jedino preko Kvadrada u 11. minutu kada je nakon njegovog udarca lopta završila pored desne stative. 

Karikoke su preko Hulka u 20. i 28. minutu imale odlične prilike da uvećaju vođstvo ali je Ospina odlično odbranio oba puta. 

Na drugoj strani, Džejms Rodriguez pokušao je iz slobodnog udarca s 18 metara, međutim igrači iz živog zida su pritrčali praktički na dva metra. Sudija Karlos Velasko Karbaljo to nije sankcionisao, već je pustio da se utakmica nastavi. Do pauze između dva dijela, nije bilo većih šansi. Utisak je da su Brazilci puno bolje ušli u meč u odnosu na suparnika. 

I nakon 15 minuta odmora pristup igri i jednog i drugog tima se nije promijenio. Brazil je kroz posjed čuvao svoj ​​gol dok su Kolumbijci na momente pokušavali približiti golu Žulija Cezara. U nekoliko navrata, sjajno je intervenisao David Luiz i udaljio rivala od gola. 

Štoper PSŽ-a blista na Mundijalu. Ono što je uradio u 69. minutu je remek djelo. Luiz je izveo slobodan udarac s 30 metara i lopta je prevarila Ospinu i završila u mreži. Bila je to prava majstorija! 

Deset minuta kasnije, ofanziva Kolumbije se isplatila. Rodriguez je proigrao Baku, koji je istrčao ispred Cezara, a golman Brazila nije mogao ništa drugo nego da sruši napadača crvenih! Sudac je pokazao na bijelu tačku a Džejms Rodriguez je bio siguran izvođač minutu kasnije. 

Bila je to nada za igrače u crveno-plavoj opremi da mogu do remija i eventualnog produžetka. Ipak, Brazil je iskusno sačuvao prednost i plasirao se u polufinale, gdje će se sastati s Njemačkom. 

Ono što je bolno za Skolarijevu selekciju je činjenica da Tijago Silva neće igrati zbog kartona, a pitanje je da li će Nejmar, budući da je pred kraj meča iznesen s terena zbog povrede...

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog