Vijesti

Paklene vrućine do sredine sedmice

U Republici Srpskoj danas se očekuju veoma visoke temperature koje će dostizati i do 37 stepeni Celzijusa, ali će već od sredine sedmice doći do pada temperature koju će pratiti kiša.

Dežurni meteorolog Hidrometeorološkog zavoda RS Milica Đorđević istakla je da će danas maksimalne dnevne temperature biti od 30 do 36 stepeni Celzijusa, dok se ponegdje očekuje i 37 stepeni.

Danas će biti najtopliji dan, a poslije toga će biti promjenljivije. I dalje će biti toplo, ali ne tako vrelo. Sutra nas na zapadu već očekuje češća pojava pljuskova, dok će u ostalim krajevima biti uglavnom suvo. Na zapadu će sutra doći do pada temperature, dok će na istoku i jugoistoku ostati do 34 stepena - kazala je Đorđevićeva.

Istakla je da se od srijede do petka očekuje osvježenje sa kišom, pljuskovima sa grmljavinom koji će se premještati od zapada ka istoku.  

Ponegdje se očekuje i grad. Još uvijek će biti toplo vrijeme, ali neće biti vrućina, pogotovo ne u četvrtak kada će maksimalna dnevna temperatura biti od 22 do 27 stepeni - rekla je Đorđevićeva.

Prema njenim riječima, u subotu se očekuje više sunca, ali će povremeno padati i kiša.

Od nedjelje očekuje se ponovo stabilizacija, ali neće odmah biti velikih vrućina - istakla je ona.

Izvor: Glas Srpske
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog