Vijesti

Milan Tegeltija novi predsjednik VSTS-a

Predsjednik Osnovnog suda u Banjaluci Milan Tegeltija novi je predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH, odlučio je VSTS.

Tegeltija je izabran na mandat od četiri godine.

Za potpredsjednike VSTS-a BiH izabrane su Ružica Jukić i Jadranka Lokmić Misirača, saopšteno je iz Savjeta.

Dužnost je zvanično preuzeo i novi član VSTS-a BiH Slavo Lakić, tužilac Tužilaštva Federacije BiH, koji je zamijenio glavnog federalnog tužioca Zdravka Kneževića.

Radulj čestitao Tegeltiji

Zamjenik ministra pravde BiH Srđan Radulj čestitao je Milanu Tegeltiji na izboru za predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH, izrazivši nadu da će Ministarstvo pravde BiH, kao i sa prethodnim predsjednikom, dobro sarađivati s ciljem unapređenja pravosuđa u BiH.

"Smatram da organizacija VSTS-a u narednom periodu mora na određen način da bude promijenjena s ciljem boljeg i efikasnijeg načina izbora sudija i tužilaca, kao i drugih u pravosuđu BiH kako bi unaprijedili rad pravosudnih institucija i poboljšali njihovu efikasnost", rekao je Radulj Srni.

Milan Tegeltija bio je predsjednik Osnovnog suda u Banjaluci, a za novog člana VSTS-a izabran je prošlog mjeseca. Za predsjednika VSTS-a izabran je na današnjoj sjednici, nakon što je dosadašnjem

Izvor: Glas Srpske

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog