Vijesti

Ozvaničen rad portala stručnog medijskog časopisa

BANJALUKA - Na Fakultetu političkih nauka banjalučkog Univerziteta danas je predstavljen i zvanično pušten u rad internetski portal elektronskog stručnog časopisa "Medijska slika, gledišta i analize".

Rukovodilac projekta Aleksandar Bogdanić rekao je Srni da je portal pokrenut u okviru projekta iz oblasti odgovornog novinarstva "Medijska slika Republike Srpske", koji se izvodi na Institutu za društvena istraživanja Fakulteta političkih nauka banjalučkog Univerziteta. 

"Osnovni ciljevi portala su opisivanje i ukazivanje na najvažnije osobine medijskih sadržaja i novinarstva u Republici Srpskoj i regionu, podsticanje i unapređenje društveno-odgovornog novinarstva i posredno ukazivanje na moguće načine poboljšanja medijske slike i uređivačkih politika u domaćim medijima", istakao je Bogdanić. 

Bogdanić, koji je profesor na banjalučkom Fakultetu političkih nauka, naveo je da se članci i analize napisa i emisija, koji se objavljuju na ovom portalu, zasnivaju i na naučno-teorijskim modelima medijske profesionalnosti. 

Na predstavljanju portala učestvovali su glavni i odgovorni urednik portala Borislav Vukojević, te rukovodioci i saradnici projekta.  

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog