Vijesti

Pljačka banke za "sitne" novce

Poslovnica Nove banke u Banjaluci u ulici Vase Pelagica opljačkana je jutros oko 8 časova i 30 minuta. U pucnjavi niko nije povrijeđen.

Kako je ATV-u potvrđeno, tokom pljačke  je došlo do pucnjave, tačnije razmjene vatre između pljačkaša i radnika obezbjeđenja Nove banke . Kako nam je potvrđeno u policiji, na radnika obezbjeđenja koji se nalazio ispred zgrade pucao je jedan od pljačkaša.

Banku su opljačkala tri lica koja su nosila fantomke. Jedan od njih, kako saznajemo, nosio je narandžasti prsluk.

Po informacijama iz policije, iz banke je ukradena manja suma novca, a tačan iznos će biti poznat naknadno.

Kako je prenio portal Istinito lopovi su odnijeli su sa sobom oko pet hiljada maraka.

Na poslovnici Nove banke polupana su stakla.

Trojica maskiranih razbojnika automobilom došla do zgrade banke, od kojih su dvojica u 8.25 časova ušli u prostorije banke , a treći je sa automobilom „pasat“ otišao do sporedne ulice u kojoj ih je i čekao.

Razbojnici, koji su bili naoružani automatskim puškama, po ulasku u zgradu onesposobili su obezbjeđenje, a potom iz kase na pultu uzeli novac i krenuli napolje. Kada su izašli iz banke primijetili su na kraju zgrade jedno lice iz obezbjeđenja i tada se dogodila kratka pucnjava u kojoj nije bilo povrijeđenih.

Pljačkaši su potom sjeli u automobil i pobjegli u pravcu banjalučkog naselja Trapisti.

ATV-u je potvrđeno, da je policija je u banjalučkom naselju Trapisti pronašla zapaljeno vozilo koje su  koristili pljačkaši banke.

Pripadnici CJB Banjaluka i dalje pretražuju šire područje grada Banjaluka, a akcenat je na području Trapista i Slatine, te na svim putevima na ovom području, rečeno je u policiji.

U potragu se uključio i Helikopterski servis.

Uviđaj je obavila dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva Gordana Mijatović zajedno sa pripadnicima Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Tužilac je naložio preduzimanje svih potrebnih istražnih radnji na pronalasku počinilaca i rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

izvor: ATV/Istinito

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog