Banja Luka

Iz Vrbasa izvađene granate stare 60 godina

Eksplozivne naprave koje su ronioci Ronilačkog kluba "Buk" pronašli ispod gradskog mosta u Banjaluci uspješno su izvađene iz Vrbasa

Članovi Ronilačkog kluba „Buk“ iz Banjaluke zajedno sa Timom za uklanjanje minsko-eksplozivnih sredstava Civilne zaštite uspješno su danas uklonili granate stare više od 60 godina pronađene u rijeci Vrbas, ispod gradskog mosta.

Koprdinator spasilačke služba Ronilačkog kluba „Buk“ Miroslav Mišković rekao je Srni da su pronađene i izvađene minobacačka granata „MB-42″ i „MB-82″, projektil od 90 milimetara i kontejner svjetlećeg projektila od 100 milimetara.

„Akcija vađenja trajala oko tri sata“, rekao je Mišković.

Mišković je podsjetio da su članovi kluba „Buk“ minsko-eksplozivna sredstva pronašli dva dana ranije u okviru redovnih aktivnosti na lociranju neeksplodiranih ubojitih sredstva, koja se realizuju u saradnji sa Gradskom upravom Banjaluka.

„Zahvalnost dugujemo i odgovornim ljudima iz Hidroelektrane Bočac koji su obezbijedili niži vodostaj i na taj način znatno olakšali rad ronilaca u vodi“, rekao je Mišković.

U toku vađenja preuzete su sve mjere bezbjednosti, zatvoren je gradski most, a sve je pratila i ekipa Službe hitne pomoći.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog