EU integracije BiH

Forum za prosperitet i zapošljavanje u Banja Luci

U okviru Foruma za prosperitet i zapošljavanje u Bosni i Hercegovini, u utorak, 15.07.2014. godine, u Banja Luci će se održati radni seminar.

Forum za prosperitet i zapošljavanje, koji organizuje Specijalni predstavnik EU u BiH, ima za cilj identifikaciju mjera kojima bi se privukle investicije, proširio pristup privrednim mogućnostima, potaklo otvaranje novih radnih mjesta i unaprijedila socijalna zaštita. Forum okuplja i druge zainteresovane strane i šire građanstvo Bosne i Hercegovine kako bi se identifikovao paket konkretnih politika i mjera kojima će se pomoći privredi zemlje koju su nedavno teško pogodile razorne poplave.

Ova inicijativa slijedi Zaključke Vijeća za vanjske poslove EU objavljene u aprilu 2014. godine, kao i njihov poziv za proširenje programa između EU i BiH.

Uvodne govore će održati guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine, Kemal Kozarić, Ambasador Norveške u Bosni i Hercegovini, Anne Vibeke Lilloe, i zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Renzo Daviddi.

izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog