Vijesti

Poplave 2014

Dobojska policija regulisala podjelu vaučera

DOBOJ - Koliko je interesovanje za platne kartice u Doboju vidjelo se juče prilikom podele vaučera za poplavljena domaćinstva na Usori, a o jagmi dovoljno govori i podatak da je gradska uprava bila prinuđena da za ovaj događaj obezbijedi - poluotvoreni sportski stadion. A i pripadnike organa reda, odnosno policiju CJB Doboj, koji su morali da regulišu podjelu vaučera.

Kartice su dijeljene na osnovu spiska, koji je prethodno bio dostupan i na zvaničnoj internet stranici grada.

Prve vaučere, od 450, koliko ih je podijeljeno juče, uručio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, koji je na vrijeme uspio da izbjegne gužvu koja je potom uslijedila.

- Upotreba platnih kartica po vaučer modelu može početi po utvrđenom planu, odnosno građani će moći da ih koriste već za dva dana kada se instalira neophodna oprema za evidentiranje korišćenja kartica kod privrednih subjekata sa kojima su potpisani ugovori - rekao je Bogdanić u Doboju, napomenuvši da će podjela kartica na području ovog grada u potpunosti biti završena u narednih sedam dana.

Dobojska komisija za procjenu štete od majskih poplava popisala je i procijenila štetu na 2.749 poplavljenih stanova i kuća. Danas, takođe u 11 časova na rukometnom stadionu će biti nastavljena podjela vaučera u ovom gradu i za ostala poplavljena domaćinstva.

PRVO DOMAĆINSTVA

Bitno nam je da prvo riješimo problem stanovanja za poplavljena domaćinstva, a onda ćemo se fokusirati da pomognemo pravnim subjektima, koji su takođe u majskim poplavama pretrpjeli ogromne štete - rekao je Bogdanić.

PRIJEDOR

U Prijedoru je počela zvanična upotreba platnih kartica, dodjeljeniih mještanima poplavljenih naselja. U preduzeću „Auto žuti“, završena je instalacija platnog terminala, gdje se ove kartice mogu unovčiti.

Među prvima je još prije završetka instaliranja terminala, u ovo preduzeće došao Miodrag Drljača iz poplavljenog naselja Gomjenica i dobio laminat i keramičke pločice - na veresiju.

- Voda mi je uništila sve u prizemlju. Nemam podova, zidove sam isušivao danima. Ja sam već počeo da obnavljam kuću. Hvala im što su mi robu dali na lijepe oči - priča ovaj penzioner.

Platne kartice u Prijedoru primaće firme „Nobil“, „Bras Komerc“, „Grosist“, „Inving invest inženjering“, „Javor“, „Komunalne usluge“, „Krejić“, „TKT“, „Unijat - M“, „Vokel“, „Auto Žuti“, „Prospekt“, „Vodovod“ i „Elektrodistribucija“. Riječ je o preduzećima u kojima mještani poplavljenih prijedorskih naselja mogu da kupe građevinski i elektro materijal, namještaj i tehničke uređaje. 

izvor: Večernje novosti

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog