Vijesti

Gavranović: Nedopustivo naručivanje alkohola za banjalučke vrtiće

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović danas je oštro osudio nabavku stotina litara alkoholnih pića za potrebe banjalučkih vrtića koje je naručio Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i najavio hitnu inspekciju ove ustanove.

„Naša služba interne revizije će ispitati sve te navode u Centru i preduzeti hitne mjere da to spriječimo“, izjavio je danas Gavranović komentarišući vijest koju je juče objavio poslovni portal CAPITAL.ba da je direktorice Centra za predškolsko vaspitanje Nataša Radulović na javnom pozivu za nabavku hrane, između ostalog, naručila 666 flaša alkoholnih pića, vina, štoka i piva.

„Čuo sam pravdanja Centra da je to alkohol za slavu. Može to biti i za slavu, ali slava se mora proslavljati iz donacija, a ne da se iz sredstva redovnog finansiranja kupuje alkohol. To je potpuno degutatna priča i to moramo presjeći“, rekao je Gavranović.

Donesite papir, alkohol vas čeka

Vlasti Grada Banjaluka se godinama pravdaju da nema novca za otvaranje novih, prijeko potrebnih, vrtića.

Na listama za upis djece se čeka mjesecima, a oni sretni roditelji kada uspiju, svaki mjesec moraju od kuće donositi toalet papir i higijenski pribor, dok istovremeno Centar, unaprijed za tri godine, raspisuje javne pozive za nabavku kao ovaj poslednji vrijedan 4,1 miliona KM, u kojem traži isporuku stotina litara alkoholnih pića.

Izvor: Capital.ba
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog