Zanimljivosti

Neobičan hobi – penzioner držao rakete, granate, metke i eksploziv u kući! (FOTO)

Arsenal naoružanja, uključujući rakete, artiljerijske granate, razne vrste eksploziva, uglavnom iz Prvog i Drugog svjetskog rata, pronađen je u porodičnoj kući penzionera Harija Džonsa u Mančesteru. O tajnoj „ljubavi” ovog Britanca prema oružju znaće se nakon istrage.

Veliku količinu oružja, vjerovatno najveću koja se u posljednje vrijeme zatekla kod nekog pojedinca, britanska policija je zaplijenila u porodičnoj kući Harija Džonsa u Mančesteru, piše Dejli mejl.

Arsenal naoružanja, uključujući rakete, artiljerijske granate, razne vrste eksploziva uglavnom iz Prvog i Drugog svjetskog rata, ovaj Britanac je, kako kaže, brižljivo skupljao iz hobija.

Hari Džons je penzioner, a o njegovoj tajnoj „ljubavi“ prema oružju znaće se više poslije policijske istrage. Džons je pušten iz pritvora uz kauciju, a uz „kamaru“ oružja pronađeno je i oko 3.000 komada razne municije.

Iz policije navode da je 76-godišnji Džons opasno oružje skupljao godinama i da je prava sreća što nije došlo do katastrofalnih posljedica, budući da naoružanje nije „skladišteno“ na pravilan način.

Među eksponatima je pronađena i velika siva raketa sa oznakom "Air Force FA-770", koju su ispaljivali neustrašivi lovački avioni.

Izvor: RTS
 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog