Vijesti

Јovičić: Nadam se još jednom Vasićevom mandatu

Za novog direktora Policije RS prijavila su se dva kandidata. Ministar unutrašnjih poslova Radislav Јovičić rekao je za našu Televiziju da prema njegovim informacijama jedan od kandidata nije ispunjavao opšte uslove i da je zato ostao još samo jedan- aktuelni direktor Policije Gojko Vasić.

Prema riječima ministra Јovičića Gojko Vasić je danas imao intervju sa nezavisnim Odborom za izbor i imenovanje direktora Policije Republike Srpske kao i podnošenje obaveznog izvještaja o radu u svom četvorogodišnjem mandatu.

Јovičić je zadovoljan radom aktuelnog direktora policije i nada se da će Gojko Vasić ponovo biti izabran za prvog čovjeka Policije Republike Srpske.

"Očekujem da će ovih dana nezavisni Odbor uputiti svoje mišljenje i rezultate Ministarstvu unutrašnjih poslova. Onda bi trebalo da ja dam svoje mišljenje, a nakon toga će Odbor uputiti predmet Vladi RS na potvrđivanje kandidata. Јa sam zadovoljan radom dosadašnjeg direktora Policije i nadam se da će on od 12 avgusta ponoviti svoj mandat", kaže Radislav Јovičić, ministar unutrašnjih poslova.

MUP ne prepušta slučaju prijetnje prijedsedniku

Zvaničnici Republike Srpske su u ovom trenutku bezbjedni, ali Ministarstvo unutrašnjih poslova nedavne prijetnje predsjedniku Republike Miloradu Dodiku upućene preko interneta ne prepušta olako slučaju, izjavio je resorni ministar Radislav Јovičić.

Јovičić je podsjetio da MUP raspolaže posebnom službom za poslove bezbjednosti visokih zvaničnika, kao i jedinicom za borbu protiv visokotehnološkog kriminaliteta, koja ima mogućnost praćenja društvenih mreža na internetu.

"Držimo situaciju pod kontrolom, ali svaku prijetnju ozbiljno razmatramo, pratimo dešavanja i preduzimamo sve mjere iz naše nadležnosti da bi nosioci najviših političkih funkcija bili bezbjedni", rekao je Јovičić sinoć za Radio-televiziju Republike Srpske povodom nedavnih prijetnji smrću Dodiku objavljenih na internet sajtu "vijestiummeta.com", za koji bezbjednosni stručnjaci tvrde da je blizak vehabijskom pokretu u BiH.

Јovičić je potvrdio da je u akciji kodnog naziva "Štek" slobode lišeno 10 lica u Srpskoj i dva u Federaciji BiH, zbog sumnje da su duže vrijeme preprodavali narkotike na području Doboja i okoline.

"Mi smo ti grupu identifikovali i u ovom trenutku ona je razbijena", rekao je Јovičić.

On je najavio nastavak borbe protiv ove vrste organizovanog kriminala i privrednog kriminala, kao finansijskih istraga, što će biti prioriteti u radu MUP-a.

Izvor: RTRS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog