Banja Luka

Teritorijalna promjena grada Banja Luka-mogućnosti i ograničenja

Građanska inicijativa za Banjaluku „Re:Akcija“, održala je 21.07.2014. u hotelu Talija okrugli sto na temu „Teritorijalna promjena grada Banja Luka-mogućnosti i ograničenja“.

Povod za ovaj okrugli sto bio je prezentovanje istraživanja sprovedenog na temu trenutne teritorijalne organizacije Grada, a koje treba da posluži kao osnova za buduće diskusije o postojećem stanju, kao i sagledavanje osnovanosti, mogućnosti i ograničenja moguće podjele Grada na veći broj opština. 

Skupu su prisustvovali predstavnici Skupštine grada Banja Luka, predsjednici mjesnih zajednica, te predstavnci organizacija civilnog društva i medija. 

Istraživanje je ocjenjeno kao veoma pozitivno od strane prisutnih, koji su konstatovali da je tematika analitički sagledana, a prikupljene informacije će se moći korisiti u budućnosti kao polazna osnova za dalju diskusiju i iscrpnija istraživanja. 

Re:akcija - Građanska inicijatva za Banjaluku" je neformalna koalicija deset organizacija civilnog društva koje djeluju na području Banjaluke, s ciljem stvaranja kriticke misli i podsticanja društvene akcije pojedinaca i grupa građana u Banjaluci. Okrugli sto je organizovan u okviru projekta „Promocija uloge civilnog društva u procesu donošenja strategija u gradu Banjoj Luci“, koji je podržala Američka ambasada u BIH. 

 Više o samom istraživanju možete saznati na: www.reakcijabl.org

 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog