Banja Luka

Proširena saobraćajnica u Bulevaru cara Dušana

Građevinski radovi kojima je prošireno više saobraćajnica na Bulevaru cara Dušana u Banjaluci su završeni, saopšteno je iz Administrativne službe grada Banjaluka.

Promjenom namjene saobraćajnih traka poboljšaće se uslovi saobraćanja, te smanjiti zastoji i čekanja na ovoj, jednoj od najprometnijih raskrsnica u gradu. 

Iz Administrativne službe grada pojašnjavaju da je proširena saobraćajnica u Bulevaru cara Dušana i to 60 metara prije ukrštanja sa Ulicom kralja Petra prvog Karađorđevića. 

Proširena je desna strana saobraćajnice – pored knjižare "Kultura" tako da su sada formirane četiri saobraćajne trake, odnosno dvije izlazne i dvije ulazne. 

Izlazne saobraćajne trake su formirane na način da je iz lijeve izlazne saobraćajne trake omogućeno skretanje lijevo i kretanje pravo, a iz desne izlazne saobraćajne trake kretanje pravo i skretanje desno. 

Promjenjena je i namjena izlaznih saobraćajnih traka iz smjera naselja Dolac, tako da je iz saobraćajne trake koja je bila namijenjena isključivo za lijevo skretanje, sada omogućeno i skretanje lijevo i kretanje pravo. 

Sve ove promjene na terenu podrazumijevale su i korekciju horizontalne saobraćajne signalizacije, kao i postavljanje novih saobraćajnih znakova za prestrojavanje vozila.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog