Banja Luka

Banjaluka: Voda na saobraćajnicama i u stambenim objektima

U popodnevnim časovima Banjaluku je danas zahvatilo veliko nevrijeme sa obilnom kišom, koja je prouzrokovala izlijevanje vode na saobraćajnice i u stambene objekte.

Najteže stanje trenutno je na zapadnom tranzitu, u banjalučkom naselju Nova varoš, odnosno u ulicama Krajiških brigada, Slobodana Jovanovića i Tarasa Ševčenka, gdje je voda poplavila desetak stambenih i poslovnih objekata, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka. 

Na zapadnom tranzitu, u ulici krajiških brigada, saobraćaj je u prekidu. 

U Ulici Stevana Bulajića, između naselja Starčevica i Obilićevo, voda se probila u nekoliko pomoćnih i garažnih objekata. Dosta problema voda je izazvala i u banjalučkim naseljima Lauš i Borik. 

Na svim ugroženim lokacijama nalaze se ekipe vatrogasne brigade i komunalnih službi koje rade na ispumpavanju vode. 

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović bišao je ova naselja po dobijenoj informaciji iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Na zahtjev gradonačelnika u 15.00 održana je sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije. 

U pripravnosti komunalne službe i civilna zaštita

Gradski štab za vanredne situacije Banjaluka zaključio je danas na sjednici da sve nadležne gradske komunalne službe i dio jedinica civilne zaštite budu u pripravnosti, zbog upozorenja da bi u Banjaluci moglo biti obilnijih padavina tokom dana.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović potvrdio je Srni da je po dobijenoj informaciji iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda naredio da vatrogasna brigada bude u pripravnosti, jer je stiglo upozorenje da bi u Banjaluci moglo biti obilnijih padavina tokom dana. 

U popodnevnim časovima Banjaluku je danas zahvatilo veliko nevrijeme sa obilnom kišom, koja je prouzrokovala izlijevanje vode na saobraćajnice i u stambene objekte. 

Gavranović je danas obišao naselja koje je zahvatilo nevrijeme.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog