Vijesti

Dobojlije ne žele polovnu robu

Narodna kuhinja u Doboju do 1. septembra će pružati usluge građanima ugroženim majskim poplavama, a preduzimaju se aktivnosti s ciljm produženja tog roka, rekao je sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Doboj Mihailo Arsenić.

On je napomenuo da su osnivači Narodne kuhinje dobojski Medžlis Islamske zajednice, Međunarodni forum solidarnosti i grad Doboj.

Arsenić je naveo da su svi punktovi za podjelu hrane ugroženom stanovništvu i dalje aktivni, te da se, osim brašna, dijele raspoložive namirnice i higijenski paketi.

On kaže da lokalni Crveni krst nije dobio odgovor Robnih rezervi u vezi sa dopremanjem novih zaliha brašna.

Arsenić je izrazio nezadovoljstvo pojavom da građani odbijaju preuzimanje donirane polovne robe, posteljine, dušeka ili kreveta, koji dolaze u skladišta Crvenog krsta.

Prema njegovim riječima, Centru za socijalni rad Doboj u proteklom periodu podneseno je 20 zahtjeva za privremeni smještaj 56 lica, čiji su stambeni objekti neuslovni nakon poplava.

Prema informaciji dobojskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, lica su privremeno smještena u objektima lokalnog Doma penzionera, Domu za starija lica Preslica, objektu Kasarne Oružanih snaga BiH koji je ustupljen Direkciji za izgradnju i razvoj grada.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog