Zanimljivosti

Promocija Kaltenberga - kraljevskog bavarskog piva u Sarajevu

Kraljevsko bavarsko pivo Kaltenberg predstavljeno je medijima i gostima u Sarajevu kroz radionicu o pravilnom načinu degustacije i točenja piva, te uživanje u kraljevskom okusu vrhunskog piva.

Kaltenberg pivo je nastalo kao rezultat lične vizije i predanog rada kraljevske bavarske dinastije Wittelsbachs koja je započela sopstvenu proizvodnju piva i otvorila prvu pivaru u Bavarskoj u XIII vijeku. Kaltenberg pivo je gostima predstavio Artem Vinogradov, zvanični somelijer Kraljevskog bavarskog piva i član Kluba pivarskih somelijera u Njemačkoj. 

„Kaltenberg pivo je kuhano korištenjem odabranih sorti slada, najfinijeg hmelja vrste Hallertau i posebnog kvasca za Kaltenberg, što garantuje vrhunski kvalitet i okus. Kaltenberg pivo mami svojom svježinom, aromama hmelja i citrusa, te ljetnog meda. Okus je elegantan i svjež, lak i mek, s dodirom slatkoće i izražene gorčine. Zbog dugog i preciznog procesa odležavanja, veoma je suho i svjetlucavo, a okus nakon gutanja je intenzivan i dugotrajan. Ovo je Pils koji impresionira poznavaoce piva“, rekao je Artem Vinogradov, zvanični somelijer Kraljevskog bavarskog piva i član Kluba pivarskih somelijera u Njemačkoj.

Banjalučka pivara je 2011. godine počela proizvodnju i punjenje Kaltenberg piva prema licenci princa Luitpolda od Bavarske, i jedina je pivara u Bosni i Hercegovini koja ispunjava stroge uslove i standarde kvaliteta i proizvodnje kraljevskog bavarskog piva Kaltenberg, koje je najprodavaniji brend kompanije König Ludwig International GmbH & Co. 

„Dugoročno smo opredjeljeni za razvoj domaće pivarske industrije u Bosni i Hercegovini i unapređenje standarda kvaliteta, što i naši potrošači u cijeloj Bosni i Hercegovini prepoznaju i cijene. Kontinuirano  ulažemo u proizvodne resurse zahvaljujući čemu je naš rad i kvalitet prepoznat, a mi smo zadovoljili visoke standarde i uslove da budemo dio 750 godina duge tradicije bavarskog kraljevskog piva.Kvalitet i tradicija Kaltenberg piva garantuju uživanje u vrhunskom okusu čistog kraljevskog bavarskog piva, proizvedenog u Bosni i Hercegovini“, rekao je Nikolas Peni, generalni direktor Banjalučke pivare. 

Kaltenberg pivo se svuda u svijetu, i u BiH, još proizvodi prema odredbama čuvenog Zakona o čistoći piva koji propisuje da se ništa ne smije dodati ili koristiti u pivu osim ječma, hmelja, prirodnog kvasca i vode što svim poznavaocima i ljubiteljima kvalitetnog piva garantuje uživanje u najčistijem pils pivu.


izvor: Frontal

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog