Region

Antić: Srbija priprema odgovor za svaki mogući scenario

Ministar energetike i rudarstva Srbije Aleksandar Antić izjavio je da građani nemaju razloga za brigu i da država priprema sistematski odgovor za svaki mogući scenario koji može da se dogodi u zimskom periodu u snabdijevanju energentima.

"Na stolu premijera, ministra energetike i direktora EPS postoje scenariji i različite opcije da bi građani imali dovoljno energenata tokom predstojeće zime", rekao je Antić novinarima prilikom obilaska rudarskog bazena Kolubara. 

Govoreći o mogućnosti da Ukrajina prekine tranzit ruskog gasa preko svoje teritorije, Antić navodi da nije u ukrajinskom interesu da se cjevovod zatvori, jer je to veliki izvor prihoda za tu zemlju, ali da Srbija razmatra i tu mogućnost. 

On je naveo da Srbija trenutno ima 1,2 miliona tona uglja na deponijama u termoelektrani u Obrenovcu i oko 200.000 tona u Kolubari, što je više od plana za ovaj period godine. 

Kada je riječ o istrazi koja je pokrenuta u vezi sa privatizacijom NIS-a, Antić je naglasio da to pitanje ne treba politizovati i dovoditi u bilo kakav kontekst sa partnerima iz Rusije. 

"Država i MUP rade svoj posao i to je stvar pravne države koji ne treba politizovati", rekao je Antić. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog