Vijesti

"Školsko srce" za učenike iz poplavljenih područja

Humanitarna organizacija "Budimo ljudi" iz Banjaluke danas počinje akciju pod nazivom "Školsko srce" radi nabavke udžbenika i školskog pribora za učenike osnovnih i srednjih škola iz područja pogođenih poplavama.

"Svjesni činjenice da je stanovništvo u gradovima i opštinama koje su najteže pogođene poplavama u dalje u fazi osposobljavanja svojih domaćinstava za život, a da školska godina uskoro počinje, smatramo da je dužnost svima nama da im olakšamo barem toliko i pomognemo da spreme svoje đake za prvi dan nastave", saopšteno je iz ove organizacije. 

Humanitarna organizacija "Budimo ljudi" poziva učenike i roditelje iz krajeva koji nisu pogođeni poplavama aktivno uključe u akciju, te da udžbenike i školski pribor koji im više nisu potrebni doniraju đacima u poplavljenim područjima. 

Osim učenika i roditelja, pozivamo i institucije, privredne subjekte i fizička lica da donacijom novca ili kupovinom udžbenika i školske opreme pomognu u ostvarenju cilja ove humane akcije. 

Oni koji se odluče na novčane donacije to mogu da urade kod NLB Razvojne banke Banjaluka na račun 562-099-8120-5448-38, IBAN: BA395620998120545032, SWIFT: RAZBBA22. 

Svi koji žele da daruju udžbenike i pribor, korišćene ili nove, to mogu da urade u bibliotekama u svom gradu, tako što će ih odnijeti i predati bibliotekarima, a početkom septembra volonteri oragnizacije "Budimo ljudi" podijeliće pribor i udžbenike djeci na poplavljenim područijma Republike Srpske. 

Iz ove organizacije napominju da je u toku i akcija prikupljanja podataka o djeci iz porodica koje su pogođene poplavama. Podaci o djeci će se dijelom skupljati putem prijavljivanja na broj telefona 066/297-689 ili na mejl adresu akcije skolskosrce@gmail.com. 

Potrebno je dostaviti ime i prezime djeteta, razred u koji polazi, tačnu adresu stanovanja i broj telefona, kao i škole koju pohađa, a provjera tačnosti podataka obaviće se kroz podatke kriznih štabova Civilne žaštite i druge dostupne izvore informacija. 

Akciju "Školsko srce" podržali su Ministarstvo prosvjete i kulture i Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske.

Izvor: Vladars
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog