Vijesti

2010 prijavio 8,3 a sada 1,5 miliona €!?

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je, po svoj prilici, jedan od najbogatijih lidera zapadnog Balkana, pošto vrijednost njegove imovine iznosi blizu milion i po evra.

Ipak, iako se za prvog čovjeka Srpske može reći da je i dalje dobrostojeći, njegova imovinska karta je znatno tanja u odnosu na onu iz 2010. godine, kad su mu prijavljeni prihodi iznosili nevjerovatnih 8,3 miliona evra.

Pored ušteđevine u banci, Dodik posjeduje kuću na elitnom beogradskom Dedinju vrijednu 860.000 evra, od koje na ime izdavanja godišnje inkasira oko 50.000 evra. 

Takođe ima dva stana u Beogradu, te stan i kuću u Laktašima kod Banjaluke. 

Od bavljenja poljoprivredom godišnje zaradi dodatnih 50.000 evra, dok mu plata za 12 meseci na poziciji predsjednika donosi dodatnih 24.000 evra.

Poslednji popis svog bogatstva i imovine Dodik je prije nekoliko dana prijavio Centralnoj izbornoj komisiji u BiH, jer je to dužan po zakonu kao predsjednički kandidat na izborima.

Zašto je Dodikov imetak drastično smanjen u odnosu na ono što je prethodno prijavljivao, juče od njega nismo uspjeli da saznamo.

“Izvinite, u helikopteru sam! Ne čujem vas ništa, ali javiću se”, obećao je Dodik dok je oko njega brujalo, ali obećanje nije održao. Ni na poruke nije odgovarao, a kasnije je isključio svoj mobilni telefon.

Uštedio pola miliona

Ako se uporede imovinske karte koje su bile dostupne javnosti, Dodik je 2006. godine, pored četiri nekretnine (stan i porodična kuća u Laktašima pored Banjaluke i dva stana u Beogradu), na računu imao ušteđevinu od 510.000 evra.

Prema toj imovinskoj karti, njegovi sin i ćerka nisu imali nikakvu imovinu niti prihode.

Dodik je tada, upravo za naš list, izjavljivao da „ne vidimo cifre dobro i da treba da uzmemo naočare“.

“Nisam uvećao imovinu za četiri godine, precizni su podaci. Moja imovina nije tolika u čitavom iznosu, a kamoli da je toliko uvećana. U izveštaju Centralne izborne komisije napravljena je greška”, rekao je tada Dodik.

I sin Igor milioner

Dodikov sin Igor, iako prema imovinskoj karti iz 2006. nije imao nikakve prihode, samo četiri godine kasnije naprasno je na tajnom računu kod Hipo banke u Banjaluci imao gotovinski iznos od 5,4 miliona evra (10.804.881 konvertibilna marka), ali i preduzeće „Frut eko d.o.o.“, čija je vrijednost oko 1,3 miliona evra, kao i automobil od 25.000 evra.

izvor: BN/Kurir

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog