Vijesti

Ešton: Srdačni i pozitivni razgovori u Minsku

MINSK - Višestrani razgovori u Minsku bili su srdačni i pozitivni, izjavila je sinoć visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjedost Ketrin Ešton.

Eštonova, koja je učestovala u razgovorima, izjavila je da je naglasila potrebu za uspostavljanje prekida vatre u Ukrajini, uspostavljanja efikasne uprave na rusko-ukrajinskoj granici, isporuku humanitarne pomoći Ukrajini u skladu sa međunarodnim zakonom i pokretanje političkog procesa za rješenje internih nesuglasica u Ukrajini. 

Kremlj je saopštio da su okončani i bilateralni razgovori između ruskog predsjednika Vladimira Putina i predsjednika Ukrajine Petra Porošenka. 
Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je nešto ranije da su se svi lideri u Minsku saglasili sa potrebom deeskalacije sukoba u Ukrajini. 

"Svi želimo da bude postignut napredak. Činjenica da je održan današnji sastanak, predstavlja uspjeh. Razgovori su bili teški jer postoje nesuglasice između strana. Svi smo saglasni da je potrebna deeskalacija i oslobađanje talaca", istakao je Lukašenko nakon sastanka sa Putinom i Porošenkom. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog