Vijesti

Ko su kandidati za novog predsjednika BORS-a?

Sat otkucava, a kandidati za predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske prikupljaju podršku delegata BORS – a ubrzanim tempom.

U trci su i dalje tri imena: Milomir Savčić, penzionisani general Vojske Republike Srpske, pukovnik i bivši načelnik Prnjavora Vlado Živković, i Mihajlo Parađina, predsjednik Boračke organizacije Pale.

Kao najzvučnije ime koje bi moglo da zamijeni Panteliju Ćurguza spominje se ime generala Milomira Savčića. Savčić je dobio podršku i od Udruženja Republika Srpska – čast otadžbine, iz Beograda.

Za treći septembar, kada su zakazani izbori u Boračkoj, se izgleda dugo pripremao i pukovnik Vlado Živković. Živković je u dva mandata rukovodio opštinom Prnjavor, a tvrdi da njegova kanidatura za prvog čovjeka BORS – a nema političku pozadinu. Živković tvrdi i da se problemi boraca ne rješavaju na ulici, pa samim tim izgleda ne podržava postupke nezadovljnih boraca koji su donedavno tražili pravdu na banjalučkim ulicama. 

Dio prozivki štaba nezadovoljnih boraca bio je i Mihajlo Parađina, trenutni predsjednik Boračke organizacije Pale. To nije spriječilo Parađinu da se kandiduje za predsjednika kompletne Boračke organizacije. Ipak, svoje nezadovoljstvo ne krije, zbog kako kaže, politike koja se umiješala u rad organizacije, pa i izbore.

Koja politička opcija stoji iza kog kandidata za predsjednika BORS – a, Parađina nije bio voljan da kaže. 

Činjenica je da su svi kanidatii delegati Boračke organizacije, jer drugačije ne bi ni mogli da kandiduju za predsjednika koga bira 146 delegata. Činjenica je i to da je Pantelija Ćurguz koji je osam godina vodio borce Republike Srpske sada na listi SNSD – a za narodnog poslanika.

izvor: BN

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog