Banja Luka

Organizovana Služba intenzivne medicine

Prvog dana septembra počela je da djeluje Služba intenzivne medicine kao posebna organizaciona jedinica u Univerzitetskoj bolnici Klinički centar Banjaluka.

U ovoj Službi će biti tretirani životno ugroženi pacijenti iz konzervativnih grana medicine.

Ona će biti podrška svim klinikama i odjeljenjima Univerzitetske bolnice Klinički centar, a istovremeno će biti podrška svim zdravstvenim ustanovama koje budu imale potrebu upućivati ovakve pacijente na liječenje u Univerzitetsku bolnicu Klinički centar Banjaluka.

Služba intenzivne medicine će koordinisati rad svih intenzivnih njega u Univerzitetskoj bolnici Klinički centar Banjaluka, što će rezultirati višim nivoom pružanja usluga životno ugroženim pacijentima u tijesnoj saradnji sa Klinikom za anesteziju i intenzivno liječenje.

Godine 2008. osnovana je Jedinica intenzivne medicine u Univerzitetskoj bolnici Klinički centar Banjaluka prema standardima i organizaciji evropskog udruženja intenzivne medicine. Djelovala je kao samostalna jedinica do 2013. godine kada je zbog promjene u organizaciji pripojena Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

Sadašnja reorganizacija je izvršena u skladu sa rekonstrukcijom Univerzitetske bolnice Klinički centar Banjaluka kako bi po završetku mogla zadovoljiti novostvorene kapacitete i tehnološku opremljenost i u potpunosti pružiti kompletnu uslugu ovoj vrsti pacijenata. 

izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog