Vijesti

U akciji „Džoker“ slobode lišeno 14 lica u RS (Video)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa MUP-om Hrvatske, a pod nadzorom Tužilaštva BiH provodi operativnu akciju kodnog naziva „Džoker“ koja je usmjerena na lišavanje slobode organizovane grupe lica koja se bavila krivičnim djelima „organizovani kriminal“, „krijumčarenje“, „poreska utaja“ i „nedopuštena trgovina“.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminaliteta i korupcije MUP-a RS u saradnji sa policijskim službenicima Centra javne bezbjednosti Banjaluka i Specijalne jedinice policije izvršili su pretrese na 21 lokaciji na području Banjaluke, Gradiške i Laktaša.

U ovim aktivnostima slobode je lišeno 14 lica, a sedam lica su slobode lišili policijski službenici MUP-a Hrvatske u Hrvatskoj (radi se održavljanima Hrvatske).

Lica koja su predmet ove istrage se sumnjiče za krijumčarenje cigaretama iz BiH u Hrvatsku u vrijednosti od oko 1.200.000 KM, čime su oštetili budžet Republike Srpske i BiH.

Prilikom pretresa izuzeta je određena količina novca, veća količina cigareta i duvana, kao i drugi predmeti koji potiču od izvršenja krivičnog djela.

izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog