Nauka

Program manifestacije Evropska noć istraživača Banja Luka 2014

Noć istraživača BiH 2014, najveća i najzabavnija manifestacija koja promoviše nauku i istraživački rad u Evropi, po treći put će biti organizovana u BiH u petak, 26. septembra.

Tema ovogodišnjeg takmičenja je "Putokaz za nauku" što je ujedno i slogan ovogodišnje Noći istraživača koja će nas usmjeriti ka putevima koji otkrivaju nauku i pokazati nam kako se istraživanjem rađaju inovacije.

Od 2012. godine Bosna i Hercegovina, se po prvi put pridružila evropskim gradovima koji proslavljaju ovu manifestaciju, a ove godine obilježavanje ovog dođaja proširilo se na još lokacija. Tako će posjetioci otkrivati razne interesantne pojave i družiti se sa istraživačima u četiri grada BiH, - u Banjaluci, Sarajevu, Mostaru i Bijeljini.

Program u Banjaluci će biti održan u parku Petar Kočić, Domu omladine, Narodnoj univerzitetskoj biblioteci RS, Muzeju RS, Dječijem pozorištu, nakon čega ćemo nastaviti sa naučnomžurkom u KSET Pub.

U isto vrijeme, u Sarajevu, Mostaru i Bijeljini ćemo istraživati i zabavljati se, takođe na nekoliko lokacija.

Na ovogodišnjoj noći istraživača predstaviće se više desetina učesnika kroz različite aktivnosti i zanimljive sadržaje. Posjetioci će imati priliku upoznati naučnike koji se bave izučavanjem ajkula, reptila, vidjeti demonstracije naučnih eksperimenata, proučavati zvjezdano nebo i još mnogo toga. 


Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog