Republika Srpska

Fond PIO: Do 23. oktobra potvrde o redovnom školovanju

BIJELJINA- Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske obavještava korisnike porodične penzije da je za školsku 2014/2015. godinu u toku postupak obezbjeđivanja i evidentiranja potvrda o redovnom školovanju za djecu korisnike porodične penzije.

Fond PIO Srpske poziva korisnike porodične penzije-studente, starosne dobi od 19 do 26 godina kojih je 4.433 korisnika, da blagovremeno dostave potvrdu o redovnom školovanju u najbližu poslovnicu Fonda PIO, za korisnike u Republici Srpskoj, a za korisnike van Republike u nadležnu filijalu Fonda PIO. 

Kako se navodi u obavještenju Fonda, potvrdu o redovnom školovanju obavezno je dostaviti do 23. oktobra 2014. godine. 

O obavezi dostavljanja potvrde o školovanju korisnici su obaviješteni i putem pisane poruke na čeku za isplatu penzije za avgust 2014. godine. Poruka na čeku biće upućena i prilikom isplate penzije za septembar ove godine. 

U slučaju nedostavljanja potvrde o redovnom školovanju u navedenom roku smatraće se da se dijete-korisnik porodične penzije ne nalazi više na redovnom školovanju, nakon čega se vrši obustava isplate. 

U okviru zakonskog postupanja i provođenja trajne akcije "Stop prevarama do penzije pošteno" Fond PIO će za dostavljene školske potvrde izvršiti provjeru kod škole ili fakulteta, kao izdavaoca tog dokumenta.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog