Kultura

Prezentacija grupe Tac.ka i projekta Ars Kozara u MSURS-u

U okviru Multimedia Art projekta u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske, u četvrtak 18. septembra 2014. godine u 19 časova, održaće se prezentacija i diskusija o Grupi vizuelnih umjetnika “Tač.ka” iz Prijedora i njihovom projektu Laboratorija umjetnosti u prirodi “Ars Kozara”.

Moderator programa biće Andrej Bereta, istoričar umjetnosti i kustos ovogodišnje, sedme “Ars Kozare”. Program će obuhvatiti  prezentacije o “Ars Kozari” kao jedinstvenoj umjetničkoj  laboratoriji u prirodi na Balkanu, o presjeku umjetničke produkcije nastale tokom njenih dosadašnjih sedam izdanja, evoluciji koncepta, mjestu umjetničkih radova u prirodnom okruženju i njihovom uzajamnom djelovanju.

O nastanku i radu Grupe vizuelnih umjetnika “Tač.ka” govoriće  Nemanja Čađo, menadžer projekta i predsjednik grupe, a pored domaćina, publici će se obratiti i umjetnici Ninoslav Kovačević i Davor Paponja, učesnici ovogodišnjeg izdanja “Ars Kozare”.

Sedmo izdanje “Ars Kozare” održano je od 23. do 31. avgusta 2014. godine na lokalitetu Glavuša – Mrakovica u Nacionalnom parku “Kozara”. Učestvovali su umjetnici različitih profila iz Zagreba, Beograda, Krupnja, Banje Luke, Maslovara, Užica, Prijedora (Goran Čupić, Aleksa Gajić, Miodrag Jović, Davor Paponja, Aleksandra Kukoljac, Bojan Matović Fligler, Melita Matović Fligler, Irena Mirković,  Bojana Radenović, Vladimir Sekulić, Ivana Živković, Tanja Marić, Danka Terzić i Suzana Vulović), koje je odabrao stručni žiri (Irfan Hošić, Igor Bošnjak i Mladen Bundalo) na međunarodnom konkursu Grupe vizuelnih umjetnika “Tač.ka”.

izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog