Vijesti

Vasić na sastanku šefova policija evropskih zemalja

Direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić boravio je ove sedmice u službenoj posjeti Kraljevini Holandiji, gdje je učestvovao na Konferenciji direktora policija evropskih zemalja posvećene jačanju saradnje Asocijacije šefova policija jugoistočne Evrope – SEPCA sa Europolom i Kriminalističkom policijom Austrije, koji su strateški partneri SEPCE.

Na sastanku je ponovljena opredjeljenost za zajedničko intenzivnije djelovanje u borbi protiv svih oblika kriminala, a dogovoreno je da buduće aktivnosti budu usmjerene na ostvarivanje kvalitetne strateške i operativne međunarodne saradnje, a međuagencijska, regionalna i međunarodna saradnja i dalje ostaju strateška opredjeljenja SEPCA-e.

Vasić je učestvovao u Hagu i na Konferenciji šefova policija Europola i sastanku Policije Italije sa direktorima policija zapadnog Balkana.

Zajednički sastanci direktora policija jugoistočne Evrope i direktora policijskih službi zemalja članica Evropske unije su potvrda snažne podrške i uspješne međupolicijske saradnje, kako na regionalnom tako i međunarodnom nivou.

Direktor policije Republike Srpske istakao je da kvalitetna saradnja zemalja regiona daje konkretne rezultate u borbi protiv prekograničnog i organizovanog kriminala kroz realizaciju zajedničkih policijskih akcija, te će zato i dalje jačanje regionalne policijske saradnje i kontakata imati značajan uticaj i na kvalitete i kapacitete policijskih organizacija – članica SEPCA, u okviru saradnje sa policijama i bezbjednosnim strukturama država Evropske unije i drugih zemalja.

izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog