Region

Parada nije zabranjena - za sada

Na sjednici Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti odlučeno je da Parada ponosa neće biti zabranjena, ali da MUP zadržava pravo da je zabrani u bilo kom trenutku, rekao je ministar policije Nebojša Stefanović.

Svi skupovi zakazani za nedjelju a koji su usmjereni protiv održavanja Parade ponosa biće zabranjeni. „Blic“ saznaje da je zasad jedino izvjesno da će „Dveri” održati skup zakazan za subotu na Trgu republike.

Strane diplomate je posljednjih dana interesovao koliko su zgrade njihovih ambasada u Beogradu ugrožene u slučaju održavanja Parade ponosa.

Nemamo saznanja da se sprema napad na bilo koju ambasadu - kaže naš izvor.

Takođe, za potrebe održavanja Parade ponosa policije Republike Srpske i Crne Gore sklopile su ugovor sa našim MUP-om o pozajmici zaštitne opreme, saznaje „Blic“. Prema ovom ugovoru, Srbiji su isporučeni štitovi i šlemovi, jer naša policija ne raspolaže dovoljnom količinom te opreme.

Rečeno nam je da će se Parada sigurno održati za vikend, kao i da ukoliko Sindikat policije stupi u štrajk, to neće uticati na odlaganje planirane šetnje - kaže izvor iz MUP-a za „Blic“.

Izvor: Blic
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog