Region

Žandarmerija pretukla brata Aleksandra Vučića

Pripadnici Žandarmerije pretukli su Andreja Vučića, brata premijera Aleksandra Vučića, i trojicu pripadnika obezbjeđenja, potvrđeno je Tanjugu u dva nezavisna izvora.

Prema nezvaničnim izvorima, Andrej je, zajedno sa obezbjeđenjem, na Slaviji pokušao da prođe kroz policijski kordon, a žandarmi su nasrnuli na njega i pretukli i njega i tjelohranitelje. Međutim, pojedini beogradski mediji javljaju da je do tuče došlo nakon koškanja prilikom rutinskog legitimisanja.

Kako su u centru Beograda raspoređene jake policijske snage zbog "Parade ponosa", pripadnici Žandarmerije su u Birčaninovoj ulici, u blizini Slavije, htjeli da legitimišu Andreja Vučića i njegovo obezbjeđenje, nakon čega je došlo do koškanja, javili su beogradski mediji.

 Vučić: Istina, pretučen mi je brat

Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da su pripadnici Žandarmerije pretukli njegovog brata Andreja Vučića i dva pripadnika obezbjeđenja i da su sva trojica pretrpjela ozbiljne povrede.

"Za mene je ovo bio najteži dan u svakom pogledu, ali ja ovde nisam ovde kao brat. Brata volim najviše na svijetu. On i dvojica pripadnika mog obezbjeđenja su izašli krvavih glava i imaju ozbiljne povrede", rekao je Vučić novinarima na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je naveo i da je došlo do prekoračenja ovlašćenja, da su se izvinili i da ni njegov brat, ni dvojica pripadnika obezbjeđenja neće goniti pripadnike Žandarmerije koji su ih pretukli.

Vučić je istakao i da razumije pripadnike Žandarmerije koji su to uradili, da su vjerovatno bili nervozni jer su danas radili.

"Ja razumijem tu nervozu, radili su nešto protiv svojih uvjerenja", rekao je premijer.

Reagujući na to što su pojedini rekli da je to danas najbolja vijest koju su čuli, Vučić je rekao da se zapitaju da li je sa njima sve uredu.

"Ja njima to ne želim i mi ćemo njih i njihove porodice da štitimo...Neka razmisle da li je sa njima sve u redu ako misle da je to najbolja vijest danas. Posao mog brata je da državu voli i poštuje", rekao je Vučić.

izvor: Tanjug

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog