Vijesti

Poštari u RS dnevno prepješače do 20 km

Poštari u RS svakodnevno prepješače od 15 do 20 kilometara, poštanski mopedi i bicikli pređu više od 15.000 kilometara, a vozila sa pošiljkama dnevno pređu više od 7.000 kilometara, istakli su u "Poštama Srpske", koje su u Doboju obilježile 9. oktobar, Svjetski dan pošte.

"Radim gradski rejon, radim biciklom, uglavnom je ravnica pa nije teško, posao nije puno težak, ali je odgovoran. Pošta se mora nositi nije bitno da li pada kiša, snijeg", kaze Uroš Starčević, poštar iz Gradiške, koji je sa kolegama na mopedima i u vozilima u svečanom defileu paradirao Ulicom svetog Save.

U defileu je bila i Gordana Kršić iz Doboja, radnica dobojske pošte, koja je skočila sa balkona svog stana na drugom spratu zgrade u čamac, i sa pripadnicima MUP-a RS krenula u spasavanje dva miliona KM.

"Petnaestog maja je trebalo da krenu isplate invalidnine, boračkog dodatka i penzija. Ja sam bila zarobljena u kući i tek 17. maja su došli po mene. Skočila sam sa balkona, došla sa ministrom unutrašnjih poslova, izvukli smo novac, odvezli za Banjaluku, novac je spasen i podijeljen", prisjetila se Kršićeva.

Jasminka Krivokuća, direktorica "Pošta Srpske", kazala je da su upravo zbog toga što je Doboj preživio veliku katastrofu u maju odlučili da Svjetski dan pošte obilježe u ovom gradu, u kojem su oštećena tri objekta "Pošta", a u RS je potopljeno 15 objekata, na kojima je pričinjena šteta u iznosu od oko četiri miliona KM.

Bez obzira na štetu, navodi Krivokuća, "Pošte Srpske", koje zapošljavaju oko 2.250 radnika, u prvih devet mjeseci ove godine pozitivno su poslovale, a svoju budućnost vide u e-trgovini i e-poslovanju.

"Nije to neka velika dobit, ali ja mislim da je to prvi korak u povećanju profitabilnosti preduzeća", kazala je Krivokuća.

izvor: Nezavisne

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog