Region

Stefanović: Mnogima smeta politika Vučića

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da nikada ne treba potcijeniti mogućnost ugrožavanja bezbjednosti premijera Aleksandra Vučića, jer, kako kaže, politika koju vodi mnogima smeta.

Komentarišući izjave ministra odbrane Srbije Bratislava Gašića i ministra za rad Aleksandra Vulina da su zabrinuti za bezbjednost premijera, Stefanović je rekao da sve činjenice jasno ukazuju na to da je bezbjednosna procjena za Vučića uvijek takva. 

"Do toga dolazi pre svega zato što je /Vučić/ čovek koji uživa najveće poverenje kod ljudi i zato svako zna da bi ako bi ugrozio njega, ugrozio državu na najozbiljniji način, odnosno i Vladu i političku stranku koja je na vlasti", rekao je Stefanović za RTS.

On je napomenuo da procjenu o tome koliko je to ozbiljno daju vojne službe bezbjednosti koje imaju najviše podataka, ali da je realno da to nikada ne treba potcijeniti.

Prema njegovim riječima, mnogima smeta politika koju Vučić vodi, odnosno politika da Srbija ide ka EU i zadržava svoje partnerstvo sa Rusijom i to zbog "potencijalnog, a vrlo verovatnog, jačanja srpske privrede i ekonomije". 

On je naglasio da jaka Srbija, koja zna šta hoće, nikoga ne moli za bilo šta i prvi put sama odlučuje šta želi da radi, ne odgovara takozvanim većim igračima. 
"Zato je bezbednosna situacija u vezi sa premijerom uvek kompleksan posao i to se nikad ne potcenjuje", istakao je Stefanović. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog