Banja Luka

Obustava saobraćaja u Banjaluci

Zbog održavanja završne manifestacije povodom obilježavanja stotinu godina od početka Prvog svjetskog rata danas će biti obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Saobraćaj će biti obustavljen od 15.30 do 19.30 časova od raskrsnice sa Alejom Svetog Save do raskrsnice sa Bulevarom cara Dušana.

Iz AMS podsjećaju da je zbog opštih izbora u BiH na snazi zabrana prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju, koja važi do 6.00 časova 13. oktobra.

Saobraćaj se jutros na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija nesmetano, bez posebnih ograničenja. Magle ima na putevima koji prolaze pored rijeka i kroz kotline.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionicama na kojima se izvode radovi gdje je obavezno poštivanje privremene saobraćajne signalizacije.

Jednom trakom saobraća se u mjestu Vrbanja, na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac, zbog izgradnje oborinske i fekalne kanalizacije. Predviđeno je da radovi traju do 31. decembra.

Vozačima se skreće pažnja da je na magistralnom putu Čatrnja – Gradiška ograničena brzina kretanja vozila na 40 kilometara na sat zbog zauzimanja širine kolovoza od jednog metra prilikom izvođenja radova na izgradnji trotoara u naselju Čatrnja.

Zbog izgradnje novog mosta u mjestu Tekućica obustavljen je saobraćaj na lokalnom putu Doboj Novi tri – Petrovo, a vozila se preusmjeravaju na alternativni pravac Doboj /Poljice/ – do granice Republike Srpske i FBiH u Stanić Rijeci. Za pješake je izgrađen montažno-demontažni most pored mjesta na kojem se izvode radovi.

Na lokalitetu Donji Jelovac na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarska Dubica zbog ulegnuća kolovoza saobraća se jednom trakom u dužini od desetak metara.

Otežano, jednom kolovoznom trakom, saobraća se regionalnim putnim pravcima Sikirići – Fakovići – Skelani, Tišča – Caparde, LJubovijski most – Drinjača, Zagon – Jasik i Ukrina – Gornja Vijaka.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva – Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci zabranjen je saobraćaj svim vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od tri i po metra.

Na putu Brod na Drini – Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona.

U Federaciji BiH radovi se izvode na putnim pravcima Sarajevo – Trnovo, Tuzla – Šićki Brod, Jajce – Banjaluka, Bosansko Grahovo – Livno i LJubuški – Čapljina.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Izvor: ATV
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog