Region

Policija i državno tužilaštvo demantovali podnošenje krivične prijave protiv Hadžihafizbegovića

Iz Policijske uprave Sisačko-moslavačke kao i iz državnih tužilaštava u Sisku i Kutini demantovali su informaciju da je podnesena krivična prijava protiv bh. glumca Emira Hadžihafizbegovića koji je u nedjelju učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je smrtno stradala hrvatska državljanka, potvrđeno je za Anadoliju.

Portparolka PU Sisačko-moslavačke Sanja Kvasnička je za AA demantovala informaciju objavljenu u hrvatskim medijima da je protiv Hadžihafizbegovića podnesena krivična prijava. 

I informacije iz Okružnog državnog tužilaštva u Sisku takođe potvrđuju informaciju da protiv bh. glumca nije podnesena krivična prijava. 

Jadranka Huskić,  portparolka i v.d. Okružnog državnog tužilaštva (ODT) u Sisku, te Marija Rukavina, državna advokatica u Kutini, demantovale su napise kako je protiv dvojice sudionika u nesreći, a jedan od njih je bh. glumac Emir Hadžihafizbegović, pokrenuta kaznena prijava koja bi bila upućena prema Državnom tužilaštvu u Kutini.

"Iz sisačke policije je navodno dana izjava da je podignuta kaznena prijava, u ODT Sisak nije zaprimljena nikakva kaznena prijava, niti je ODT u Sisku nadležno za rješavanje tog predmeta. Nadležno je opštinsko državno tužilaštvo u Kutini, ako bi bila podnesena kaznena prijava", izjavila je Huskić za Anadoliju.

Okružnog državno tužilaštvo Sisak je radilo očevid samo zato što se događaj desio u vrijeme njegova dežurstva.

Marija Rukavina, opštinska državna advokatica u Kutini, koja je zadužena za slučaj saobraćajne nesreće u kojoj je sudjelovao poznati bh. glumac, takođe je demantovala vijest kako je protiv ijednog sudionika u nesreći u kojoj je smrtno stradala jedna osoba, podignuta kaznena prijava od strane sisačke policije.

"Kaznena prijava protiv gospodina Hadžihafizbegovića nije podignuta i nije zaprimljena u ovom državnom tužilaštvu. Ne znam otkud te informacije", izjavila je za Anadoliju opštinska državna advokatica Rukavina u Kutini koja će preko službenih stranica objaviti i demantij te vijesti.

Policija nakon uviđaja i prikupljenih dokaza podnosi prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, a rok za prijavu nije striktno određen.

izvor: AA

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog