Region

Srbija: Počela višednevna sjednica o "stečajnoj mafiji"

U Apelacionom sudu u Beogradu danas je počela višednevna sjednica na kojoj se razmatraju žalbe na presude izrečene optuženima u slučaju poznatom kao "stečajna mafija".

Javnoj sjednici, osim pojedinih okrivljenih, prisustvovali su i njihovi advokati, iako su u štrajku. 

Na sjednici suda prvi put se pred javnošću pojavio nekadašnji direktor "C marketa" Slobodan Radulović, koji se 12. aprila predao srpskom pravosuđu nakon osam godina skrivanja, prenose beogradski mediji. 

Poslije dva mjeseca u pritvoru Specijalni sud mu je, zbog lošeg zdravstvenog stanja, odobrio kućni pritvor sa elektronskim nadzorom. 

Sud nastavlja sjednicu sutra, a planirano je da traje devet radnih dana, odnosno do 24. oktobra, zbog obimnosti predmeta i velikog broja žalbi koje su izjavili optuženi, njihovi branioci i tužilaštvo. 

Na sjednici je najprije pročitana presuda, potom će biti predstavljene žalbe tužilaštva i odbrane, a okrivljeni i njihovi branioci će moći da usmeno dopune svoje žalbene navode. 

Nakon javnog dijela sjednice, petočlano sudsko vijeće će u dijelu zatvorenom za javnost donijeti odluku, a presudu može da potvrdi u cijelosti, da je potpuno ili djelimično preinači, ili ukine u potpunosti i naloži novo suđenje. 

Prvostepenom presudom Specijalnog suda maja 2013. godine, poslije sedam godina od pokretanja krivičnog postupka, 16 optuženih osuđeno je na ukupno 57 godina zatvora. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog