Region

Anđelković: Umiješani zapadni centri moći, ne žele Putina u Beogradu

Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je danas da je u ono što se dogodilo na fudbalskoj utakmici Srbija - Albanija umiješana albanska država i neki zapadni centri moći iz EU i da je to u vezi sa najavljenom posjetom predsjednika Rusije Vladimira Putina Beogradu.

Anđelković je, u Jutarnjem programu RTS-a, ocijenio da nije riječ ni o kakvom incidentu, nego da su to sistematično isplanirali i sproveli oni koji ne žele da Putin posjeti Beograd, koji ne žele stabilnu Srbiju.

On je ukazao da je riječ o pokušaju polarizacije srpskog društva, potpaljivanja sukoba unutar same Srbije i vrijeđanja nacionalnog ponosa.

"Zar bi mogao u normalnim okolnostima u nekoj drugoj zemlji neko da se ubaci nekoliko puta u kameru i da na taj način vrijeđa i samog premijera", upitao je Anđelković.

On je ukazao da, sa druge strane, niko neće albanske političare "prozivati zbog ove parade šovinizma od Tetova preko Bujanovca, Kosova i Metohije do Albanije".

Anđelković je izrazio uvjerenje da neće biti nikakvih problema sutra na vojnoj paradi u Beogradu u prisustvu Putina i ocijenio da će unapređenje odnosa sa Rusijom doprinjeti i boljim odnosima Srbije sa zapadnim državama. 

izvor: Tanjug

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog