Vijesti

Vučurević ostaje gradonačelnik

TREBINjE - Od sedam redovnih mandata, koliko hercegovačka izborna jedinica daje u Narodnu skupštinu RS, najvjerovatnije, tri će pripasti SNSD, dva koaliciji SDS- - PUP-SRS, a po jedan PDP i NDP.

- Poslanici SNSD iz Hercegovine, kao kandidati sa najviše pojedinačnih glasova unutar liste, u novom sazivu biće Luka Petrović iz Trebinja, kandidat nevesinjskog odbora stranke Ilija Tamindžija, te vjerovatno Srđan Milović iz Gacka - kaže Vladislav Vladičić, šef Izbornog štaba SNSD u gradu na Trebišnjici.

Vidomir Begenišić, predsjednik Gradskog odbora SDS u Trebinju, tvrdi da je lista predvođena ovom strankom „siguran posednik dva redovna poslanička mandata iz hercegovačke izborne jedinice“.

- Izvjesno je da je novi mandat osvojio aktuelni narodni poslanik Vukota Govedarica iz Gacka, ali i da je još rano govoriti o tome kome će pripasti drugo poslaničko mjesto te stranke. Nezvanično se tvrdi da realne izglede u trci za drugo mjesto na listi ima kandidat trebinjskog SDS, dr Branko Butulija, po zanimanju hirurg - kaže Begenišić.

U Gradskom odboru PDP u Trebinju potvrđuju da je ta stranka osvojila jedan poslanički mandat u izbornoj jedinici 9, te da je najviše glasova birača PDP pripalo nosiocu liste te stranke, Slavku Vučureviću, ispred Zorana Pologoša, kojeg je takođe kandidovao trebinjski odbor stranke. Pologoš bi mogao biti poslanik PDP iz Hercegovine, ukoliko Apelacioni sud potvrdi odluku Centralne izborne komisije BiH o eliminaciji Slavka Vučurevića sa kandidatske liste.

Ispred NDP, mjesto u poslaničkim klupama osvojio je kandidat iz Foče, Zdravko Krsmanović.

ODBAČEAN SUSPENZIJA

Slavko Vučurević tvrdi da je iz Apelacionog suda obaviješten da je odluka Centralne izborne komisije BiH, o njegovoj suspenziji sa liste - odbačena. Time je stekao pravo na glasovima osvojeni mandat, ali će ga - kao što je već najavio - prepustiti narednom kandidatu po broju glasova sa liste, Zoranu Pologošu.

- Naravno, ostajem načelnik Trebinja i tu nemam nikakvih dilema - bio je kategoričan Vučurević.

izvor: Novosti.rs

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog