Region

Udovičić: Podrška FSS za žalbu

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić ocijenio je danas kao kontradiktornu odluku Evropske fudbalske unije /UEFA/ o prekinutoj utakmici između Srbije i Albanije i najavio da će pružiti podršku Fudbalskom savezu Srbije /FSS/ ukoliko odluči da podnese žalbu.

"Nelogično je da se oduzmu tri boda, a da se istovremeno i pobedi, jer se time anulira pobeda, a dalje postavlja pitanje šta je smisao službenog rezultata ako je ovo efekat. Ubeđen sam da će se FSS žaliti i za to ima moju punu podršku", rekao je Udovičić. 

Ističući da sport treba da ostane van uticaja politike, Udovičić je primijetio da na ovoj utakmici to nije bio slučaj. 

"Ne bih voleo da jedna tako značajna organizacija kao što je UEFA svojom odlukom zapravo učini suprotno i doprinese da se ovakvi vidovi jasnih političkih namera, koji su realizovani na sportskom terenu učine nekažnjenim, odnosno minimalno kažnjenim", poručio je Udovičić. 

On je zaključio da će, ukoliko takav čin ne bude sankcionisan i albanska strana za njega snosi novčanu sankciju, to značiti "otvaranje vrata za incidente najvećih razmera u oblasti sporta, a posebno na fudbalskim terenima koji okupljaju najveći broj ljudi". 

Udovičić je ocijenio da su dimenzije i posljedice "neprimerenog i nesportskog akta albanske strane" mogle biti mnogo veće da nisu spriječene intervencijom organa države Srbije i odgovornim, sportskim ponašanjem reprezentativaca i najvećeg dijela srpskih navijača. 

Disciplinska komisija UEFA registrovala je prekinutu utakmicu u Beogradu između Srbije i Albanije službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno srpsku selekciju kaznila sa oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope. 

Srbija će naredne dvije utakmice kao domaćin u kvalifikacijama igrati bez prisustva publike, dok će Fudbalski savez Srbije i Fudbalski savez Albanije platiti i novčanu kaznu po 100.000 evra. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog