Banja Luka

Akcija besplatnog mjerenja krvnog pritiska

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić prisustvovaće danas u Banjaluci akciji besplatnog mjerenja krvnog pritiska i šećera u krvi koje će biti organizovano povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv moždanog udara.

Akciju organizuje Klinika za neurologiju Univerzitetske bolnice - Klinički centar Banjaluka zajedno sa Udruženjem neurologa Republike Srpske, uz podršku Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske. 

Organizatori pozivaju sve zainteresovane građane da se odazovu besplatnom mjerenje krvnog pritiska i šećera u krvi s ciljem podizanja zdravstvene svijesti o posljedicama moždanog udara. 

Moždani udar je jedno od najčešćih oboljenja savremenog čovjeka, kao i uzroka invaliditeta, a dobrom prevencijom, ukazivanjem na faktore rizika i pravovremenim ultrazvučnim pregledom krvnih sudova vrata i glave može se u velikom procentu umanjiti mogućnost moždanog udara. 

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite najavljeno je da će obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv moždanog udara biti održano na Trgu Krajine sa početkom u 12.00 časova. 

izvor: Srna

 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog