Region

Sin Tomislava Nikolića novi gradonačelnik Kragujevca

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović smijenjen je danas sa te funkcije poslije ukupno 14 godina provedenih na vlasti.Za novog gradonačelnika Kragujevca izabran je kandidat SNS-a Radomir Nikolić.

Nikolić je izabran na sjednici Skupštine grada Kragujevca tajnim glasanjem.

Radomir Nikolić, diplomirani menadžer, rođen je u Kragujevcu 1976. godine.Osnovnu i srednju školu završio je u Kragujevcu, a fakultet u Beogradu.

Radio je u privatnom i javnom sektoru, najprije kao komercijalista, zatim kao službenik u Komercijalnoj banci i Srbijagasu.

Član je Srpske napredne stranke. Politički aktivan od 2009. godine. Obavljao funkciju predsjednika GO Kragujevac u periodu 2010-2012. U junu 2012. izabran za potpredsjednika Glavnog odbora, a u oktobru iste godine za predsjednika Izvršnog odbora SNS-a. Ovu funkciju i dalje obavlja.

Na lokalnim izborima 2012. godine bio je prvi na odborničkoj listi SNS-a. Odslužio je vojni rok. Oženjen je, otac troje djece.

Za smjenu Stevanovića, koji je lider regionalne političke stranke “Zajedno za Šumadiju”, na sjednici gradskog parlamenta glasalo je 49, od ukupno 87 odbornika.

Sjednicu je po hitnom postupku sazvala nova skupštinska većina koju, osim Srpske napredne stranke /SNS/ čine i Socijalistička partija Srbije /SPS/, Demokratska stranka Srbije /DSS/, Srpski pokret obnove /SPO/ i Pokret za naš grad – Nebojša Zdravković.

izvor: Agencije

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog