Republika Srpska

Nova banka obilježila 15 godina postojanja

BANJALUKA - Nova banka Banjaluka postala je u 15 godina rada vodeća banka u Republici Srpskoj i treća po veličini u BiH, sa aktivom od 1,6 milijardi KM, izjavio je direktor banke Milan Radović.

Radović je na svečanosti povodom 15 godina rada banke rekao da ona zapošljava 650 radnika u 60 poslovnica širom BiH, dok u vlasničkoj strukturi domaći akcionari imaju 55 odsto akcija. 

"Danas je Nova banka moderno organizovana, pruža sve servise i predstavlja spoj mladosti i iskustva", rekao je Radović. 

On je za naredni period najavio uvođenje mobilnog bankarstva, kao i akciju kredita, dok je u paleti proizvoda jedan od najinteresantnijih "Viza gold" kartica. 

Govoreći o štednji, Radović je rekao da je samo u oktobru prikupljeno 20 miliona KM, što je pokazatelj dobrog stanja u ovom segmentu. 
Prigodan poklon Novoj banci povodom 15 godina rada uručio je guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić. 

Nova banka sinoć je povodom Svjetskog dana štednje uručila i donacije Dječijem domu "Rada Vranješević" iz Banjaluke, Centru "Zaštiti me" i Osnovnoj školi "Desnka Maksimović" iz Ribnika, te potpisala sporazum o saradnji sa Unijom studenata Republike Srpske i studentskim parlamentima univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu. 

Svečanosti u Banskom dvoru prisustvovali su predsjednik Republike Milorad Dodik, ministri Republike Srpske, predstavnici bankarskog sektora, te kulturnog i javnog života. 

Nova banka osnovana je 1999. godine u Bijeljini, 2002. godine došlo je do spajanja Nove i Agroprom banke, stratešku dokapitalizaciju izvršili su Adriatik fond i Međunarodna finansijska korporacija, a od 2009. godine njeno sjedište je u Banjaluci.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog