Zanimljivosti

Britanski tajni plan: Psihopate da vode zemlju nakon nuklearnog napada

Nedavno objavljeni dokumenti otkrivaju da Vlada Velike Britanije predlaže da psihopate vode zemlju nakon nuklearnog napada, piše Daily Mail.

Nacionalni arhiv predstavio je "Exercise Regenerate", plan iz 1982. godine, koji govori kako da se održi red u Velikoj Britaniji nakon nuklearne katastrofe. 

Jane Hogg, naučnica koja je radila na ovoj operaciji, zagovarala je da psihopatska logika, njihova inteligencija, sposobnost da se nose u vremenu krize i nedostatak morala, psihopate čine idealnim liderima u haosu koji će uslijediti nakon eksplozije atomske bombe.

"Opšteprihvaćeno je da su oko jedan posto stanovništva psihopate. To su ljudi od koji se ne bi moglo očekivati ​​da pokažu psihološke učinke u zajednicama koje su pretrpjele najteže gubitke. Oni su jako dobri u krizi, jer nemaju osjećaja za druge, nemaju moralnog koda, inteligentni su. Prije napada, jedino rješenje je da budu zatvoreni. Neposredno nakon udara, vlasti bi mogle imati koristi zapošljavanjem ovih ljudi, jer se mogu pokazati kao vrijedan resurs", napisala je Jane.

Bilješke o izvještaju otkrivaju da njene kolege ne misle tako: 

"Nisam uopšte siguran da ste me uvjerili. Ja ih smatram opasnim bez obzira da li se radi o vremenu prije ili poslije napada".

Izvještaj "Exercise Regenerate" fokusiran je na prvih šest mjeseci života nakon nuklearnog rata. Vježba kreće nizom događaja na koje bi hitne službe i državni službenici morali da odgovore nakon detonacije. 

izvor: Oslobođenje

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog